2014. március 15., szombat

Elfeledett

Üdv, drágák!

Jézusom, mennyire régen írtam! Mélységesen sajnálom, pedig tisztában vagyok azzal, hogy több blog vár arra, hogy véleményezzem őket ( még mindig e - mailben várom a kéréseket, a chatbelieket nem veszem figyelembe, sajnálom ), de egyszerűen nem volt időm arra, hogy blogoljak, legalábbis ilyen témában. El vagyok havazva, felvételi, stressz, sírás minden nap amiatt, mennyire elcsesztem a jövőm, tudjátok. Ennek ellenére továbbra is bekukkantottatok páran, amiért hatalmas köszönet, nagyon jól esik! Mostanában igyekszem aktivizálni magam, mert olyannyira lusta vagyok, hogy még azt is elhanyagoltam, amit imádok csinálni. Kárpótlásként itt egy rövidebb filmkritika, igyekszem összeszedetten megfogalmazni, ami kavarog bennem a mondanivalója kapcsán.

Suicide Room - Öngyilkosok szobája:Történet: ( spoilert tartalmaz! ) 

Dominik egy végzős srác, kissé magába fordulva éli mindennapjait. A szülei kő gazdagok, az egyetlen árnyoldala mindennek annyi, hogy nem törődnek fiukkal, cseppet sem. Nos, eljön a bál napja, ahol fogadást kötnek, főhősünk megcsókol egy fiút, a videó felkerül az internetre, minden király, az év eseményének tudják be a dolgot, de egy fogalmamsincsmilyen sportág keretén belül Dominik lomposa rakoncátlankodik, vonzódik ahhoz a seggfejhez. Itt kezdődik a bonyodalom! Gúnyolni kezdik őt, és elindul a lavina. Egyszer busszal kell hazamennie, ahol összetűzésbe kerül néhány suhanccal, jól megverik. Örökös utálat tárgya lesz. Még a sztori legelején lát egy videót, ahol egy vadidegen lány vagdossa a karjait, ezáltal beszélgetésbe elegyednek és Sylwia ( mert így hívják! ) bevezeti őt egy virtuális közösségbe, az Öngyilkosok szobájába. Dominik hamar elkészíti karakterét, és élvezi a dolgot, mélyül kapcsolata a lánykával, aki tulajdonképpen három éve nem mozdul a szobájából, és azért él gyakorlatilag, hogy öngyilkos legyen. Minden klappol, de főhősünk nem jár suliba, ám egyszer szülei rákényszerítik, de utálatosan viselkednek vele iskolatársai, ezért ismét mélyponton van. Többé ő sem akar mozdulni szobájából. Virtuális életet él, egyértelműen depressziós. A fordulat akkor következik be, mikor szétvágja a karjait és elmebetegek közé kerül, de ez csak átmeneti állapot. Utána hazajut, de továbbra is gyűlöli az életét. Sylwia egyszer csak megálmodja a tökéletes öngyilkossági módszert. Gyógyszerek és alkohol. Mivel Dominik szülei pszichológust küldenek a fiúhoz, aki rettentően elutasító velük szemben, ő jut mindezekhez a legkönnyebben. Némi hadakozás után megadja magát és megszerzi a gyógyszereket, elmegy a megbeszélt helyre, sört rendel és várja a lányt, aki nem érkezik meg a buliba. Ekkor dönt úgy, hogy kiönti az összes pirulát a wc - be, de elborul az agya és rengeteget bevesz. Iszik rá. A végkimenetelt hadd ne boncolgassam, mert így is könnybe lábadt szemekkel írom mindezt.

Személyes vélemény:

Már kétszer láttam és a második alkalomnál is ugyanúgy szíven ütött. Jól kidolgozott szereplők, egyszerűen fantasztikus, ahogyan bemutatja azt, hogyan csúszik le a fiú a lejtőn, mi viszi rá arra, hogy öngyilkos legyen, a néhány jó pillanat, ami a rengeteg mocsokban fellelhető, és a suicide room grafikája... asdfghjkl. Csak ajánlani tudom a hozzám hasonló, elborult elmével rendelkező emberkéknek, mert tényleg nem egy Cyberbully feeling.

Köszönöm a figyelmet.
K xx.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése